Panellakás felújítása

A panellakás felújításával gyakorlatilag egy teljesen új lakást tudunk magunknak berendezni a rendelkezésünkre álló tér megfelelő kihasználásával. Azt azonban tudni kell, hogy eléggé meg van kötve a kezünk, bizonyos szerkezeti elemekhez nem szabad hozzányúlnunk. Mindezek mellett odafigyeléssel és precíz munkával mesteri lakásokat lehet összehozni egy régi panellakásból is.

Vállalkozásunk panellakások teljes felújítását is elvégzi. Ez a víz és villanyáram vezetékek cseréjétől a különböző burkolatok lerakásán keresztül a kőműves, illetve a festés-mázolási munkálatokig tart. Lecseréljük a nyílászárókat, szakszerű szigetelést végzünk. Érdemes hozzáértő mesteremberekre bíznia panellakását ha fel szeretné azt újítani.

Mit jelent felújítani a panellakását?

Teljes felújításnál a nagyobb költséget az ablakok cseréje jelenti. Az elavult, régi ablak, helyenként málladozó festékkel, rossz hőszigeteléssel már nem maradhat egy korszerű panellakásban.

Egy a korszerű igényeknek megfelelő ablak tökéletesen kell zárjon, nem párásodik, speciális hőszigetelő üvegezése van és megfelelő minőségű vasalata.

Abban az esetben ha társasház például külső felújítást végeztet, az azonos típusú ablakoknak köszönhetően a kinézete is rengeteget javul, hiszen nem lesznek már összevissza mindenféle – hol jobb, hol pedig rosszabb – ablakkeretek.

Mire vigyázzunk a felújításkor?

Ha a panellakás felújítását csak magunk akarjuk, akkor vigyázzunk arra, hogy költségmegtakarításból ne csak az ablakszárnyat cseréljük, hanem a keretet is. Egyrészt ízléstelen, amikor messziről látszik a különbség, másrészt pedig mérget vehetünk rá, hogy a szigetelés nem lesz megfelelő, ha nem cseréljük ki mindkettőt.

Keresse Tóth Róbert vállalkozót a 0630 6800 444 telefonszámon.

Sokszor teszik fel a kérdést, hogy a panellakásban az erkélyt építsék-e be vagy sem? Be lehet ugyan építeni, de nem javasolt, mivel egyrészt jelentősen csökken a lakásba bejutó fény mennyisége, ugyanakkor nyitott erkéllyel még van lehetőség kiülni a levegőre – ha beablakozzuk már ez is megszűnik. Például egy ízlésesen lepadolt és berendezett erkély sokkal nagyobb élményt nyújt mint ha nyertünk volna pár négyzetmétert a beépítésével. Törekedjünk tehát arra, hogy a szobát vizuálisan összekapcsoljuk az erkéllyel.

Csak egyetlen esetben szabad a panellakás erkélyét beépíteni: ha olyan környezetben helyezkedik el a lakásunk, hogy a szmog, zaj vagy egyebek miatt szinte használhatatlan. Ez esetben a helyes megoldás egységesíteni a szobával, így nagyobb terünk lesz, ami még szabadabb teret ad a térrendezésnek.