Családi ház felújítása

Egy régebb épült családi házban sok olyan hiba lehet, amelyek kihatnak a pénztárcánkra, közérzetünkre és mindennapos elfoglaltságainkra. Ezek az ingatlanok túlnyomó többsége felújításra vár, mivel építésekor több olyan tényezőt nem vettek figyelembe, melyeket ma a családi házak építésekor alapelvként követnek a tervezők és kivitelezők.

Amennyiben …

  • túl magas a ház fűtési költsége
  • a hideg padló miatt folyamatosan azt érzi, hogy fázik a lába
  • penészednek a falak a levegő magas páratartalma miatt
  • nem lehet nyugodtan pihenni, mert sosem megfelelő a hőmérséklet

- ezen esetben biztosra vehető, hogy az ingatlannak amelyben él sürgősen felújításra van szüksége.

A mai technológiának köszönhetően megfelelő eszközökkel rendelkezünk ahhoz, hogy a tucatnyi hibát nem túl drágán – habár nem is kis összegért -, de helyre lehet hozni.

Mit teszünk a családi háza felújítása alatt?

Minden olyan javítást elvégzünk amelyet nem jó halasztani. Ebbe benne foglaltatik az elektromos hálózat cseréje, a vízhálózat rendbe tétele, szükség esetén falak elmozdítása, belsőépítészeti munkálatot, illetve ami nagyon fontos: a lakás megfelelő hőszigetelése.

Egy régi építésű ház rezsiköltségeinek közel háromnegyedét a fűtési költségek teszik ki. Ez a jövedelem túl nagy részét viszi el, érdemes tehát megfontolni, hogy egy nagyobb befektetéssel a teljes lakást felújítani. Ez a befektetés négy-öt éven belül megtérül, utána pedig havonta pénzt takarítunk meg. Vagyis megéri felújítani.

A felújítás előnyei

Egyrészt a fentebb említett rezsicsökkentés, ami egy megtakarítási formaként is felfogható. Ki nem örül annak, ha nagyobb összeg marad a pénztárcájában? Egy bankbetétből sem jön akkora jövedelem, amennyit havonta megtakarít a lakása felújítása által. E mellett jelentősen megnő a lakás élettartama, szebb lesz a külalakja – ez pedig emeli az értékét. Egy másik, de nem utolsó előny, hogy jelentősen megnő a komfortérzetünk is. Ez kellemesebb hétköznapokat, nyugodtabb éjszakákat és békésebb családi életet jelent.

A felújítás költségei

Minden ház más-más esetet és másfajta mérlegelést jelent. E miatt lehetetlen összegeket mondani, még a megközelítő becslésekkel is nagyot lehet tévedni, ami elriaszthatja önt a felújítási munkálatoktól vagy pedig hozzá-nemértőnek tűnnénk a potenciális ügyfelek előtt. Mindenkinek egy helyszíni terepszemlét javasolunk, ahol pontosabb méréseket végzünk, felmérjük az ingatlan állagát és egy megközelítőleg pontos becslést tudunk majd mondani.

Keresse Tóth Róbert vállalkozót a 0630 6800 444 telefonszámon.

Vállalkozásunk precíz és pontos munkát ígér, valamint tiszta és világos költségelszámolást. Az átadott munkára garanciát is vállalunk. Az ügyfél mellett mi is elégedettek kell legyünk, mivel ez esetben tudjuk, hogy az átadott lakás újabb ügyfeleket hozhat nekünk.